Thursday, August 20, 2009

Kamu, cepatlah baiki handphone tu...

Hari ni ada pengumuman.

Gua rasa tak ada apa yang penting pun. Cuma untuk kepada yang masih tak sedar, entri di bawah bukanlah hasil coretan gua. Tengok tulisan dah tau. Tak cantik langsung.

Orang yang menggunakan nama pena "Seorang Picisan" ni sememangnya seorang picisan yang gua terjumpa masa on the way pergi kafe. Kesian dia, main straw sorang-sorang. Jadi gua pun jemput dia menulis dalam blog ini. Gua cakap kat dia,nanti gua nak gajikan dia kalau prestasi dia bagus. Tapi setakat ni macam nak mintak kena pecat awal je.

Woi, kasi intro lah diri lu tu! Masuk-masuk blog gua terus nak menulis tak tentu pasal kenapa? Nak kena tikam dengan kerambit?


Biarkanlah dia. Agak-agak gua dah menyampah dengan dia, gua delete la dia sebagai penulis. Pedulik hape aku..hahaha... Oh ya, ni sedikit update untuk hari ini:

Cuba lu ambik handphone kawan lu, lepas tu hempaskan kuat-kuat ke lantai. Tak pun rendam dalam air Clorox. Dah? Okay sekarang, cuba hubungi nombor kawan lu tu. Lu akan dengar respon dia berbunyi ini macam:

"Nombor yang anda dial, tidak dapat dihubungi. Sila cuba sebentar lagi"

Sekarang gua nak tanya, lu kenal tak dengan suara akak ni? Tau tak dia tinggal kat mana? Gua nak kasi tindakan fizikal sikit. Kurang ajar punya akak. Gua nak telefon Atiqah, dia pulak yang jawab. Dekat 300 kali gua telepon pun, dia jugak yang angkat. Ayat pulak sama aja. Tak ada sivik langsung!

Jadi sekarang, gua yang dah 'ter'beli Maxis Supersavers dah terkulat-kulat seorang diri kat bilik. Siapa lagi gua nak telepon ni? Jam macam ni? Adakah akan terbazir RM3 gua?

Siapa nak gua call dia?

P/s2- Tak, tak payah hempas/rendam pun handphone kawan tu. Lu suruh dia turn off pun dah boleh sebenarnya kalau setakat nak dengar suara akak tu. Senang betul tertipu, ikut arahan gua. Macam ni ke orang dewasa?

Comments
2 Comments

2 orang tak puas hati:

puteraohtrabulan said...

Hoo..hoo..akak tu tinggal dekat Menara Maxis.namanya zakiah..tapi kita tak tau jugak yang mungkin selama ni diaorang panggil Zack aja..

Encik Akmal said...

Menara meksis ke? Gua ingat kat menara gading hahaa... Tapi papehal pon, gua ingat nama dia bukan Zakiah la.. Dia lah Ruby Affendy hahaa..