Wednesday, April 1, 2009

April Fool? Haram... Memang macam haram!!!

"Tokey, boleh buat ini circuit ka? You tengok la ini design"

"Inikah? Hmm... Phototransistor ini saya tak ada, ini tak ada, itu tak ada..."

"Tak apa lah tokey. Kami pergi cari komponen yang u tak ada, nanti datang balik sini".

"Okey..."

Jadi kami pergi cari komponen yang tak ada tu... Pusing punya pusing, mintak pendapat, cari kat internet segala, esok baru pergi kedai yang sama. Tapi gua dengan Leo tak ikut. Ada test Mandarin. Erich gerak dengan Joy, merempit.

"Tokey, ini komponen-komponen yang u tak ada, kami sudah cari"

"Okey, saya boleh buat, tapi bagi saya masa 2 minggu la baru siap. Tiu pun tak dapat jamin boleh run itu circuit."

"Oh itu macam ka? Takpe lah tokey. Bagi kami barang-barang untuk kami buat sendiri la. Bagi kami etching powder, lettering, audio jack, speaker, PCB, bla...bla...bla..."

"Okey semua sekali RM163.30".

Bapak mahal siot!! Haram jadah! Nasib baik boleh pakai lama. Bak kata Erich,

"Kita jadi student electronic bukan sem ni aje Mal..."

Tapi gua still tak puas hati. Sebabnya? Sebab subject ni 2 jam kredit je...

MonoLamka: Bila mau hantar? Isnin depan. Giler kentang nak etching, solder, troubleshoot segala... Doakan group kami berjaya memuaskan hati Encik Tay Kay Ming.
Comments
4 Comments

4 orang tak puas hati:

penjenayah.merah.jambu. said...

ko budak karen ke?
abeslah terpacak2lah ambut ko pahni..
hahahahaha
good luckkkkkkkk!

Encik Akmal said...

Eh okey ape rambut terpacak.
Kalo pakej lengkap, boleh lepak2 kat depan shopping complex pastu shuffle haha...

Takde maknanya rambut terpacak. Aku botak la sebenarnya...

TQ.

Aku said...

Smuge berjaya hendaknye..;)

Encik Akmal said...

haha thanks...THANK YOU!!
siapa Encik Aku ni?
ke memang nak aku panggil nama 'Aku'?

"Aku, Aku rasa Aku kena jadi macam Aku lah..."

haha macam tu?