Thursday, October 29, 2009

Antara ayat-ayat tak popular di hujung semester yang mungkin terkeluar dari mulut gua.

Kalau dulu,

"Kafe mana yang ada lauk sedap-sedap? Mahal pun takpe, janji sedap."

Sekarang,

"Kafe mana yang jual nasi kosong paling sedap? Gua tengah takde duit ni."


Sekian, terima kasih.

p/s: Harap-harap mama gua terbaca blog gua ni. Gua malu lah nak mintak duit kat beliau. Sepanjang belajar kat sini, gua tak pernah mintak duit kat beliau, jadi gua tak tau nak susun ayat macam mana. Boleh tolong gua tak?


Cepat, sebelum gua mati kelaparan.
Comments
5 Comments

5 orang tak puas hati:

beeq said...

ckp je mcm ni
'mak/mama/ibu... mmm... da lame perut ni xjumpe nasi la... nape ek...?'
wat2 confuse skit...

Encik Akmal said...

okeh!! malam ni aku try call. Doakan aku tak terkelu lidah ye!!

penjenayah merah jambu. said...

taktik aku:
ibu,uyah lapar.tapi makanan kat kafe mahal gila.
dah bape hari makan megi ni(tipu2)
rasa mcam tak cukup vitamin ni.

then,ibu kau mesti simpati.

ada duit tak?

sila gelak malu2.

dan jawab:

duit dah lama habis.

all the best!!!

Abraham said...

tu la dulu sy nak spon xnak.. nah skrg ambik kau.. ahahaha

Encik Akmal said...

PMJ: dah tak perlu risau lagi! Kerana kini, akaun saya kembali cergas seperti biasa. Ceh! Apahal aku menaip macam iklan lak ni? Haha mama aku diam2 masukkan duit rupanya. Nasib baik bila aku soal siasat, dia mengaku..

Abraham: Ah, sekarang dah mampu berlagak seperti sedia kala! lalala~ (oh tapi nasi kosong tetap disayangi kerana banyak berjasa)