Saturday, November 7, 2009

Gua tak boleh kalau buat tak tahu je. (Style Abang Pipi)

Mai, ko bila balik?
-Ijah

Kepada Ijah:
Aku balik 17 haribulan. Nape?

Beb, makan.
-Faizal

Kepada Faizal:
Lu orang dah makan ke? Sorilah, gua baru bangun.

Mai, ko exam ke? Ko tolong check berapa harga Blueberry. Kawan aku nak tolak kat aku. RM1000.
-Bang Long

Kepada Abang Long:
Aku baru check tadi. Ko pasti ke dia nak jual Blueberry RM1000? Sebab kalau kalo Blueberry cikai je handphone dia, dalam RM400. Blackberry baru la 'cara', harga dia dalam RM2000 ke atas. Ko tanya dia itu Blackberry ke Blueberry. Lepas tu tanya model apa.

Mai ko ada duit tak? Ikut aku naik gunung cuti nanti nak tak?

-Faiz

Kepada Faiz:
Aku nak top up pun tak ada duit, nak naik gunung kejadahnye.

Beb, kota jutawan Ipoh ke Penang ek?
-Faizal

Kepada Faizal:
Apa jadah tanya soalan macam ni kat gua?

p/s: Sorry lah semua. Gua tak ada kredit. Tapi gua pantang kalau buat tak tau je SMS orang. Jadi walaupun tak ada kredit, gua tetap rasa nak reply, dengan menggunakan method Abang Pipi. Walaupun soalan yang dikirim dalam SMS itu serupa gampang. Tapi setakat SMS boleh la gua reply. Kalau main miss call, maaflah, gua tak dapat nak miss call balik. Jadi kepada 'Perempuan Gila', minta maaflah ye. Ada kredit nanti kita main misscall- misscall macam selalu ye!

*Kepada 'kesayangan':
Dah elok demam tu? Jaga diri elok-elok tau. Lepas ni takmo main-main kat luar lagi. Duduk je kat rumah, belajar goreng bihun kasi sedap.
Comments
3 Comments

3 orang tak puas hati:

maEL said...

woi lu ada link gua ye..hohoho..cheers!
nanti gua link balik!

oh lupa gua nak komen post lu..
tak payah reply le kalau takde kredit..
tengok gua, henset pun takde rilek je stail metallica..

Anonymous said...

speechless.. blaja jak sia.. boh mok online2.. kakakakakakah

Encik Akmal said...

Mael: haha baru perasan ke? benci. gua link dari tahun 1957 lagi tau.
haha ye la kan? lepas ni kalo orang paksa2 gua suro top up lagi, gua cakap gua ilang henpon ah. senang sikit nak cerita.

Anonymous: hahaha.. internet free bha.. jeles kah?