Friday, May 14, 2010

Definisi 'Like' ialah...

Suka.


Tapi kalau dalam Facebook, tujuan kita klik 'Like' ialah:

- Untuk menyokong atau bersetuju dengan sesuatu statement,
- Merasakan posting itu kelakar atau menarik, atau
- Memanjatkan rasa kesyukuran dengan posting yang dikongsi bersama orang lain.


Sekarang, ada sesiapa nak bagitahu apa motif mereka ini klik 'Like'?





p/s: Oh no, I don't take Internet seriously but sometimes, this kind of shit irritates my eyes.
Comments
5 Comments

5 orang tak puas hati:

Anonymous said...

karEEn_aLMaNia : mgkiN dorg Like kRn kEprihatiNaN kaU tErhadap isu2 sEmasa...

Encik Akmal said...

@karEEn_aLMaNia: bukan aku yang post ah.. ini Berita Harian punya post. so ini adalah berita musibah dan diorang tak patut 'like' sebab dah lain macam rupanya..

The Ordinary Evelyn said...

haha! i dun take internet seriously too. apatah lg klu FB.

Encik Akmal said...

hahahh indeed.

miss_miserable said...

i like that entry..WTH~~HAHAHAHA=P