Wednesday, May 12, 2010

Pernah dengar tentang Optical Illusion?



Sumber- Pelbagai (gua guna Google image je der)..





Berapa banyak bulatan yang lu nampak?



Smart kan?





Peh... cantik...




Adakah garis ini selari?









Fokuskan mata anda pada tanda '+', dan tengok apa yang lama kelamaan akan hilang dari pandangan.




Okay, gambar di bawah ini pula adalah sesuatu yang menarik.


Nampak awek berpusing kan?

Kalau lu nampak pusingannya mengikut arah jam bermakna lu menggunakan OTAK KANAN.

Kalau lu nampak pusingannya berlawanan arah jam bermakna lu menggunakan OTAK KIRI.

Dan kalau lu hanya nampak puting berpusing bermakna lu mempunyai OTAK KUNING.


Menariknya, ada sesetengah orang mendakwa yang mereka boleh nampak ianya berpusing kedua-dua hala. Tapi kebanyakan orang hanya dapat melihat ia berpusing sehala.


Sekiranya lu cuba melawan untuk arah pusingan yang lu nampak dan berjaya, itu bermakna yang lu mempunyai IQ yang tinggi. Kira lepas ni kalau nak jadi Albert Einstein buat teori baru boleh la.


Contohnya Teori Darmin ke, Hukum Daya Atan ke, atau Razak's Right Hand Rule ke..
Comments
6 Comments

6 orang tak puas hati:

The Ordinary Evelyn said...

ku suka awek itu wlupun ku juga adalah sorg awek!!

ku da IQ yg tinggi! yay!

sang perantau said...

Aku bole nmpk awek tu pusing 2 2 Belau arah..tp ble dia pusing ikut lawan jam je aku dpt rs otak aki sakit...hahahaha.. Camne tu encik akmal??

Encik Akmal said...

@Evelyn: haha tiba-tiba nak suka pulak.. orang suruh tengok je.

@sang perantau: "bole nmpk awek tu pusing 2 2 Belau arah.."

err.. aku rasa aku pun dah mula sakit otak ni sebab nak tafsir komen ko..

Anonymous said...

aku nampak awek tu berlari la :O

Encik Akmal said...

nasib ko tak nampak dia shuffle. pergi dapatkan rawatan okeh!

Anonymous said...

puting awek tu best~~